IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
11:29 | 8 април 2014
Обновен: 06:49 | 18 септември 2024

Председателят на парламента се среща с варненската общественост

Председателят на парламента се среща с варненската общественост

По материала работи: Златина Добрева
Председателят на парламента се среща с варненската общественост

Председателят на 42-рото Народно събрание Михаил Миков ще се срещне с местната общественост в петък. Визитата на шефа на парламента в морския град е по повод отбелязването на 135 г. от създаването на Търновската конституция. Организатор на събитието е Областна администрация Варна, съвместно с Апелативния съд, Съдебния район на Окръжен съд Варна, Прокуратурата, Адвокатска колегия Варна, ВСУ „Черноризец Храбър”, Регионална нотариална камара, Дружество на юристконсултите, Камара на ЧСИ, общините Аксаково, Аврен, Вълчи дол и Долни Чифлик.
Програмата на Михаил Миков започва с посещение на Съдебната палата на площад „Независимост“ 2. Само 30 минути по-късно той ще вземе участие в тържествена сесия, която ще се проведе на основната сцена на ДТ “Ст. Бъчваров“. По време на събитието магистратите от Варна ще отдадат почит на първите български законотворци, създали преди 135 години Търновската конституция. Сесията ще почете още два достойни юбилея, пряко свързани с варненската юридическа общност – 136 години от създаването на Варненския съдебен район и 125 години от основаването на Адвокатската колегия в града.
От 18 часа в зала „Пленарна” на община Варна, Михаил Миков, заедно с Областния управител на област Варна Иван Великов и Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан, ще вземе участие в среща с варненската общественост, посветена на 135 години от създаването на Търновската конституция.

Коментари

Новини Варна