IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Начало
08:36 | 31 януари 2014
Обновен: 01:27 | 5 октомври 2024

Отвлекли и били лидерът на протестите в Украйна

Отвлекли и били лидерът на протестите в Украйна

По материала работи: Златина Добрева
Отвлекли и били лидерът на протестите в Украйна

Изчезналият лидер на украинското протестно движение "Автомайдан" Дмитрий Булатов е открит с рани по ръцете и травми по лицето. Той заявил, че е бил отвлечен.
Булатов бе обявен за издирване на 22 януари. Той е един от водачите на т. нар. "Автомайдан" - движение на протестиращи шофьори, организирал зрелищни акции пред извънградската резиденция на държавния глава Виктор Янукович, станала символ на корупцията, предаде БТА.
35-годишният Булатов е открит край село в района на град Бориспол, недалеч от Киев. Активистът разказал пред журналисти, че бил отвлечен и подложен на физически тормоз. Той е бит, по лицето му има порезни рани, а похитителите дори се опитали да го разпънат на кръст. Булатов допълнил, че не знае кой го е отвлякъл, но по думите му похитителите говорели с руски акцент. След мъченията, те го оставили край село Вишенка. Булатов бил приютен от жител на селото, откъдето се свързал със семейството и приятелите си.

Коментари

Новини Варна