IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Начало
12:38 | 28 април 2014
Обновен: 05:05 | 6 октомври 2024

Простреляха в гърба кмета на Харков

Простреляха в гърба кмета на Харков

По материала работи: Златина Добрева
Простреляха в гърба кмета на Харков



Кметът на Харков Генадий Кернес е бил прострелян в гърба. Това се е случило при престрелка в източноукраинския град. Все още няма информация за обстоятелствата около екшъна, както и кой е нападателят. Според УНИАН обаче покушението е дело на снайперист, въоръжен с далекобойна пушка „Драгунов”.
Според украинското издание Коментарии в момента градоначалникът се намира в Спешното отделение на болницата, където го оперират. Лекуващите го лекари твърдят, че има опасност за живота му.
Кернес е тежко ранен, с пробит бял дроб и разкъсан черен дроб, съобщи междувременно заместник-ръководителят на Регионалната държавна администрация в Харков Юрий Сапронов във Facebook.
Въпреки че подробностите засега се дефицитни, изпълнителният директор на Украинската национална телевизия е заявил, че стрелбата е станала по време на джогинга на кмета около 12 часа местно време на бул. „Белгород“, предава Интерфакс.
Според украинския сайт TSN по-рано Керес е бил принуден да направи отстъпки спрямо проруските сепаратисти в града – в замяна на това те да освободят превзетата сграда на градската администрация. Според изданието той е обещал връщането на спрените от Киев руски телевизии в района, както и гарантирал публично поле за изява на поддръжниците на федерализацията.~

Коментари

Новини Варна