IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
09:01 | 5 май 2014
Обновен: 13:32 | 2 октомври 2024

Много въпроси за трагедията в Одеса

Много въпроси за трагедията в Одеса

По материала работи: Борис Проданов
Много въпроси за трагедията в Одеса

46 души загинаха в Дома на профсъюзите в Одеса на 2 май. Официалната версия е пожар, но в социалните мрежи се появиха версии, че това е било само постановка.
"Вече е ясно, че в Одеса са убити много повече от 46 души. Провокатори са примамили хора в профсъюзния дом, където е можело да ги убият безнаказано, с наслаждение и без свидетели. Пожар вътре в сградата не е имало - това е било постановка, за да се прикрие масовото убийство на украински граждани", пише потребителят frallik в социалната мрежа livejournal.
По думите му, броят на убитите в Одеса може да достигне до 300 души, като по-голямата част, сред които жени и деца, са били насечени с брадва или пребити до смърт с палки в мазето на сградата.
Първо са подпалени масивните дървени врати на профсъюзния дом. Именно на партерния етаж са открити напълно овъглени трупове.
"В масивната 5-етажна сграда с триметрови тавани обаче открит огън е имало само в една стая. Как тогава са открити овъглени трупове на етажите над партера?", пише още потребителят.
От публикуваните снимки се вижда, че част от убитите имат огнестрелни рани по главата, а друга част от жертвите са обгорели само до кръста. Долната част на тялото и дрехите им не са засегнати от огъня. Открити са и телата на младеж и девойка, които са със счупени вратове.
Най-страшната гледка е в един от кабинетите на Профсъюзния дом - бременна жена е удушена с кабел. Най-вероятно това е една от служителките, които в неработните дни чистят сградата и поливат цветята.
Всичко това поражда въпроси за истинския размер на трагедията в Одеса и затова какво всъщност се е случило.

Коментари

Новини Варна