IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Начало
07:11 | 10 май 2014
Обновен: 14:04 | 2 октомври 2024

В Айова отглеждат прасета с вкус на уиски

В Айова отглеждат прасета с вкус на уиски

По материала работи: Златина Добрева
В Айова отглеждат прасета с вкус на уиски

В американския щат Айова създадоха прасета, чието месо има вкус на уиски.
Идеята е на ръководството на местната фабрика за ръжено уиски "Templeton Rye Distillery", съобщи БГНЕС. Проектът стартира с 25 прасета, родени през януари т.г. В храната им се добавят ферментирали ръжени зърна, така, че когато един ден прасчовците се превърнат в пържоли, месото им ще има вкус на уиски.
"Хрумна ни, че ще е страхотно да комбинираме двата вкуса - на свинско и на уиски. Никой досега не е правил нещо подобно. Убедени сме, че новият вид месо ще намери своите почитатели. Хем си похапваш пържоли, хем все едно си пиеш уискито", казва Кийт Керкоф, съосновател на "Templeton Rye Distillery".
"Няма даже да се нуждаем от кой знае каква реклама. Още щом обявихме началото на проекта - и започнаха да ни звънят дистрибутори, за да ни питат кога ще е готова първата партида месо. Иначе идеята ни дойде, когато бяхме си пийнали. Както казва баща ми: "Всичко хубаво се случва след 12 на обед".

Коментари

Новини Варна