IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Начало
19:47 | 9 юли 2014
Обновен: 11:41 | 2 октомври 2024

Ислямисти стреляха с ракети по израелска атомна централа

Ислямисти стреляха с ракети по израелска атомна централа

По материала работи: Слав Велев
Ислямисти стреляха с ракети по израелска атомна централа

Ислямистка групировка в ивицата Газа е изстреляла три ракети към южния израелски град Димона, където е разположен ядрен реактор, без да причинят наранявания или щети, съобщи Ройтерс, като се позовава на израелската армия, предаде БТА.

Една от ракетите е прехваната от израелската система за противоракетна отбрана "Железен купол", а другите две попаднали на открити пространства, каза говорител на армията.

Членове на "Бригадите Изедин ал Касам" (военното крило на Хамас) съобщиха, че са изстреляли ракети М-75 с далечен обсег.

Други зони в пустинята Негев в южната част на Израел също са били взети на прицел, посочи израелската армия.

Съединените щати призоваха Израел и палестинците да намалят напрежението в Газа и изразиха загриженост за безопасността на цивилни от двете страни, съобщи Ройтерс.

Говорителката на Държавния департамент Джен Псаки каза на брифинг, че държавният секретар Джон Кери, който е в Китай, е разговарял по-рано през деня с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и планирал да разговаря с палестинския президент Махмуд Абас в следващите 24 часа.

В разговори с Нетаняху Кери е изразил готовността на САЩ да помогне за спирането на ракетния обстрел и за възстановяването на примирието от 2012 г., колкото може по-скоро, отбеляза Псаки.

 

Коментари

Новини Варна