IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
17:07 | 7 юли 2014
Обновен: 10:46 | 2 октомври 2024

Швейцарци строят нов град в Хърватия за 1,5 млрд. евро

Швейцарци строят нов град в Хърватия за 1,5 млрд. евро

По материала работи: Юлиян Атанасов
Швейцарци строят нов град в Хърватия за 1,5 млрд. евро



Швейцарски инвеститор реши да вложи над 1,5 милиарда евро в проект за нов град в Хърватия, който изцяло ще промени облика на хърватския туризъм и ще покаже на потенциалните инвеститори, че си струва да работят в Хърватия, съобщи националната телевизия ХРТ, пише dnes.bg. Седем години и 60 милиона евро са били необходими за покупката на земя в местността Заблаче край адриатическото пристанище Шибеник, където ще се строи новото селище.
Швейцарците са готови за започване на строителните работи, щом бъде довършен подробният урбанистичен план, което се очаква в края на годината.
Новият град за около 2500 души население, ще има всичко необходимо - от хотели висока категория, вили и пристанища за яхти, до здравни заведения и паркове, съобразени с най-високите екологични и пространствени стандарти.
Общинските власти в Шибеник са подкрепили проекта, защото той ще означава стотици нови работни места и приходи от данъци, измерващи се с милиони куни.
Според инвеститора новото градче ще даде възможност за удължаване на туристическия сезон и ще даде нов импулс за туризма в Хърватия, пише БТА.

Коментари

Новини Варна