IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Начало
17:33 | 3 юли 2014
Обновен: 18:35 | 2 октомври 2024

Древноарменски песнопения слушаме в концертното студио на Радио Варна

Древноарменски песнопения слушаме в концертното студио на Радио Варна

По материала работи: Юлиян Атанасов
На VІІ международен фестивал гайдари от Варна взривиха публиката в Германия


     
Магнетичен дует от Русия ще конкурира старта на четвъртфиналите от световното първенство по футбол  с изпълнения на живо в концертното студио на Радио Варна. Утре от 18 часа Марлена Мош (сопрано) и Александър Малкус (пиано) ще представят безплатно пред варненци най-доброто от  своите “Древноарменски песнопения“ - концерт, с който двамата са гастролирали на три континента.
Името и творчеството на Марлена Мош са добре познати в Русия и републиките от ОНД. Тя е не само певица със специфичен глас, но и поетеса, която  издирва древни арменски мелодии и ги изпълнява в духа на автентичните национални традиции. Лауреат е на многобройни фолклорни конкурси и фестивали, член на Московското музикално общество и на Съюза на писателите на Русия. Гастролирала е с успех в България, Франция, Дания, Израел и САЩ.
През 2010 г. Марлена Мош е вписана в World Edition като радетел на древната арменска култура. През последните 7 години тя се изявява на сцената в дует с пианиста Александър Малкус – също лауреат на международни конкурси, преподавател в Московската консерватория, изнасял концерти в цяла Русия, републиките от ОНД, България, Чехия, Словакия, Австрия, Италия, Франция, Германия, Швеция, Великобритания и Япония.
Съвместната им изява в концертното студио на Радио Варна е в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019 и 80-годишния юбилей на Радио Варна.~

Коментари

Новини Варна