IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
11:10 | 30 септември 2014
Обновен: 17:57 | 14 септември 2024

Възстановиха спортна площадка в "Приморски" по инициатива на деца

Възстановиха спортна площадка в "Приморски" по инициатива на деца

По материала работи: Златина Добрева
Възстановиха спортна площадка в "Приморски" по инициатива на деца

От началото на тази седмица спортната площадка в близост до Народно читалище „Отец Паисий” отново може да се използва по предназначение. Игрището е разчертано, чисто нови са двете футболни врати и мрежите към тях. В добавка малките футболисти от квартала имат и нова футболна топка, съобщиха от кметство "Приморски".
Ето и предисторията: през юли Йосиф, Кристиян, Семир, Жан, Здравко и Адам, малчугани на възраст от 10 до 13 г., живеещи в близост до спортната площадка, запознават кмета Петя Проданова с искането си това място отново да се използва за игри и по-точно за футбол. Те вече са почистили и разчертали игрището, но за останалото им трябва помощ. И тя идва в лицето на Стою Бошнаков, собственик на варненска фирма, който поема инициативата по поръчването, доставянето и монтирането на двете футболни врати, мрежите към тях и футболната топка. От администрацията съдействат за възстановяване на оградната мрежа на игрището.
Така в район „Приморски” отново благодарение на доброто взаимодействие между граждани и администрация е възстановено още едно място за отдих и игри.

Коментари

Новини Варна