IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
15:35 | 9 септември 2014
Обновен: 00:01 | 24 август 2024

След 15 септември ремонтите по ларгото продължават с нова сила

След 15 септември ремонтите по ларгото продължават с нова сила

По материала работи: Юлиян Атанасов
След 15 септември ремонтите по ларгото продължават с нова сила



Продължават пренареждането и частичните ремонти върху първите 200 м от реконструкцията на ларгото във Варна. Това ще стане веднага след 15 септември, съобщи за в. “Черно море” зам.-кметът на Варна по инфраструктурните въпроси Христо Иванов. “За жалост все още има забележки, които ще бъдат коригирани от фирмата изпълнител”, добави той. Иванов за пореден път уточни, че не може да бъдат сменени строителите, ангажирани с ремонта на централната градска част, заради договорите по оперативната програма, осигуряваща финансирането. “Независимо че имаше много негативи, ние си взехме поуката”, добави той.
Зам.-кметът коментира, че до дни ще започне и следващият етап от реконструкцията на стъргалото. Предстои да бъде реновирана отсечката от бул. “Сливница” до ул. “Колони” по бул. “Княз Борис I”, като не се предвижда промяна в облика на пл. “Севастопол”. За сметка на това ще се изгради изцяло ново пространство на пл. “Независимост”, като ще бъдат подменени шадраваните в района, разкри Иванов.
В момента фонтанът пред сградата на Окръжния съд не работи заради повреда в системата. “Ремонтът е скъп и решихме, че няма смисъл за няколко месеца да наливаме пари, като цялата система ще бъде сменена”, коментира зам.-кметът. “Сух” фонтан ще бъде изграден и в градинката зад съда, разкри още той.

Любомир Михайлов
 

Коментари

Новини Варна