IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
12:10 | 9 септември 2014
Обновен: 01:19 | 14 септември 2024

Гасиха пожар в ЦДГ №8 „Христо Ботев“ (СНИМКИ)

Гасиха пожар в ЦДГ №8 „Христо Ботев“ (СНИМКИ)

По материала работи: Златина Добрева
Гасиха пожар в ЦДГ №8 „Христо Ботев“ (СНИМКИ)

Децата от градината рисуваха, пяха и дариха с китки пожарникарите по време на учение
Пожар гасиха в ЦДГ №8 „Христо Ботев“ огнеборци от Първа РС на ПБЗН във Варна. Това стана на учение, в което се включиха общо 260 деца и 60 души персонал на детското заведение.
„По традиция правим това обучение всеки сезон преди 15 септември, когато официално откриваме новата учебна година. Учението е съвместно с нашите партньори от службата по пожарна безопасност и защита на населението. Идеята е децата да придобият умения за бързо излизане от сградата при евентуален инцидент – малките научават аварийните стълбища и изходи. Те не трябва да се стресират при евентуално бедствие“, каза за „Черно море“ Веска Янакиева, директор на ЦДГ №8 „Христо Ботев“.
А дворът на градината се изпълни с деца по време на практическото занятие. Кола на Първа РС на ПБЗН пристигна с вой на сирени и светеща синя лампа в двора на детското заведение под бурните овации на малчуганите. Пожарната команда се разгърна буквално за минути – със стълбите по фасадата до втория етаж, с пожарникарските маркучи и силната струя вода. В симулацията на пожар огнеборците изведоха от сградата „пострадало“ дете. Малките възпитаници на градината пък се отблагодариха на пожарникарите с рисунки, направени специално за обучението, и букетчета цветя. Най-големите пък, момиченцата и момченцата от четвърта група, изнесоха и кратка музикално-поетична програма. Огнеборците напуснаха двора на градината отново с включени сирени и светеща синя лампа.
„Дано се виждаме по поводи само като този“, пожелаха на тръгване пожарникарите.
Юлиян Атанасов

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна