IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
11:18 | 31 август 2014
Обновен: 10:27 | 15 септември 2024

Над 100 деца взеха участие в турнира „Млад спасител“

Над 100 деца взеха участие в турнира „Млад спасител“

По материала работи: Юлиян Атанасов
Над 100 деца взеха участие в турнира „Млад спасител“

104 деца от 6 града взеха участие в третия национален турнир по водно спасяване "Млад спасител", организиран от БЧК съвместно с община Варна. Надпреварата се проведе на Градския плаж. Тя бе за 2 възрастови групи – деца до 14 г. и до 17 г.
Турнирът става все по-качествен, тъй като някои от подрастващите участват вече за втори и трети път, каза Лавренти Силов от областния съвет на БЧК във Варна. Повечето от тях са повишили квалификацията си и в много отношения не отстъпват на професионалистите. Турнирът, изпъстрен с много ентусиазъм и емоции, всъщност се очертава като ковачница за бъдещи водни спасители, добави Силов. Догодина се очаква в него да участват и детски отбори от Македония, Гърция и други страни. Поканите към тях са изпратени от националния съвет на БЧК.
В края на третия национален всички участници получиха флаери, грамоти и юбилейни чаши. Победителите бяха удостоени с медали и купи. Наградите бяха осигурени от фирма „Спиди“.
Съзтезанието се превръща в истински празник не само за децата, но и за техните родители и близки, които с удоволствие наблюдаваха уменията на бъдещите водни спасители, обобщи Лавренти Силов.

Коментари

Новини Варна