IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
18:39 | 7 август 2014
Обновен: 22:51 | 21 август 2024

Броят стаите на Математическата и ОУ „Захари Стоянов“

Броят стаите на Математическата и ОУ „Захари Стоянов“

По материала работи: Ставри Таргов
Броят стаите на Математическата и ОУ „Захари Стоянов“

Каква е материалната база и какво е разпределението на стаите в сградата, в която се помещават ОУ „Захари Стоянов“ и Математическата гимназия, ще проверят служители на РИО, община Варна и Училищното настоятелство. Това решиха днес членовете на комисията „Образование, младежки дейности и спорт“. Те искат да получат становище по казуса от РИО и община Варна в най-кратки срокове. Дискусията ще продължи в комисията „Собственост и стопанство“.
Съветниците решиха още до 14 септември 2014 г. да не се допуска събаряне на преградната стена на помещението, което от физкултурен салон беше преустроено на две класни стаи. В момента те се ползват от четири паралелки на ОУ„Захари Стоянов“.
По време на комисията по образование бе повдигнат въпросът, че Математическата гимназия ползва помещение, което е превърнато във фитнес зала, в която спортуващите заплащат наем за ползване на уредите. От ОУ “Захари Стоянов” претендират, че това помещение се полага на основното училище.
Според Сдружение „Родители за Варна“ бившият физкултурен салон в спорната сграда не би могъл да се ползва като такъв, тъй като е много малък и с нисък таван. От сдружението предлагат външните тенис кортове да бъдат превърнати в спортна зала, като се покрият с балон.

Ася Славова

 

Коментари

Новини Варна