IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
12:41 | 6 август 2014
Обновен: 09:05 | 31 август 2024

Женска организация дари уреди на пострадалите в „Аспарухово“

Женска организация дари уреди на пострадалите в „Аспарухово“

По материала работи: Златина Добрева
Женска организация дари уреди на пострадалите в „Аспарухово“

Клуб Варна на Световната женска организация „Сороптимист Интернешънъл“ дари домакински електроуреди за над 8000 лв. на пострадали от наводнението в „Аспарухово“. 7 семейства получиха според нуждите си хладилници, готварски печки, перални и прахосмукачки. Те ще им помогнат да възстановят нормалото си всекидневие.
Дарение - хладилници и професионални прахосмукачки, бе направено и на детска градина „Пинокио”. Освен това всички получиха и пакети с почистващи и дезинфектиращи материали.
Дарението бе осъществено със съдействието на кметство „Аспарухово“ и лично на кмета Йордан Николов. Средствата са предоставени от фонд „Бедствия” на Европейската федерация на „Сороптимист Интернешънъл“ по проект на Клуб Варна. В дарението се включи и фирма.
“Сороптимист Интернешънъл” е световна организация, обединяваща 93 000 жени от 154 държави. Тя е със със статут на съвещателен орган в ООН, действа като Глобален глас на жените. Клуб Варна е създаден през 1999 г. и включва 18 дами, изявени в професиите си и в бизнеса, които работят активно в интерес на обществото.

Коментари

Новини Варна