IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
13:59 | 5 август 2014
Обновен: 17:57 | 23 август 2024

Математичка от ОУ „Васил Априлов” пое ОУ „Захари Стоянов”

Математичка от ОУ „Васил Априлов” пое ОУ „Захари Стоянов”

По материала работи: Златина Добрева
Математичка от ОУ „Васил Априлов” пое ОУ „Захари Стоянов”

Мислят варианти, за да не местят децата от училището в квартал “Чайка”
Основно училище „Захари Стоянов” отвори врати с нов директор, след като правомощията на досегашната директорка Тодорка Колева бяха прекратени дисциплинарно. Управлението на школото е поверено на г-жа Петранка Атанасова Захос. „Тя е математик, работила е дълги години в училище „Васил Априлов”, била е помощник директор и директор в друга област, с управленски опит е. Има професионалната квалификация, притежава и магистърска степен, каза за "Черно море”, Венцеслава Генова, началник на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) във Варна. Петранка Захос е на срочен договор и ще бъде на длъжността временно до провеждането на конкурс за нов директор на училището. Датата на конкурса още не е ясна, тя ще бъде определена от МОН.
По думите на Генова, проблемът с ОУ „Захари Стоянов” е уловен достатъчно рано и до началото на новата учебна година има достатъчно време, за да се овладее. „Базата ще бъде огледана отново и ще се направи всичко възможно въпросът да бъде решен в полза на децата – всички, приети в ОУ „Захари Стоянов” да провеждат занятия в сградата на училището”, каза още Генова.
Помощник директорът на ОУ „Захари Стоянов”, Людмила Витанова не пожела да коментира смяната на досегашната си шефка с нова. Потърсихме за коментар и уволнената Тодорка Колева, но не получихме такъв. Учителите на ОУ „Захари Стоянов” продължават да са притеснени за бъдещето на школото и силно се надяват в сградата да има места за всички деца.
Ася Шекерджиева

Коментари

Новини Варна