IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
15:26 | 3 август 2014
Обновен: 03:12 | 31 август 2024

Изпускат контролирано язовири във Варненско

Изпускат контролирано язовири във Варненско

По материала работи: Слав Велев
Изпускат контролирано язовири във Варненско

Няколко язовира във Варненска област се изпускат контролирано за осигуряване на свободен обем. Това съобщи главен експерт в дирекция "Контрол" при Басейнова дирекция управление на водите в Черноморски район – Варна, Галина Цонева, цитирана от Радио Фокус.

Язовир "Елешница" в община Дългопол се изпуска с минимални количества за осигуряване на свободен обем. Същото е положението и с язовир "Долни чифлик" в едноимената община. Язовирите "Черковна" и "Свежина" в Провадия също се изпускат с минимални количества за осигуряване на свободен обем. Варненска област няма данни за язовири, които да преливат, съобщи още Галина Цонева. Един от водните басейни в областа е трайно сух.

На територията на област Шумен се контролира язовир "Дибич", който се изпуска с минимални количества и прелива с минимални количества за осигуряване на свободен обем. В област Търговище, в района, който попада в обхвата на Басейнова дирекция управление на водите в Черноморски район - Варна, също няма язовири, които да създават проблеми към момента, допълни експертът.

 

Коментари

Новини Варна