IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Начало
12:34 | 29 юли 2014
Обновен: 22:52 | 21 август 2024

Кметство „Приморски“: Чакаме сигнали за незаконни въздушни кабели

Кметство „Приморски“: Чакаме сигнали за незаконни въздушни кабели

По материала работи: Златина Добрева
Кметство „Приморски“: Чакаме сигнали за незаконни въздушни кабели

Продължават регулярните проверки за неправомерно изградени въздушни кабелни мрежи, съобщиха от кметство „Приморски“ във Варна. В много от случаите те се монтират върху стълбовете на уличното и алейно осветление, по фасадите и покривите на сградите и по дървета. В по-голямата си част изграждането им е извършено без изискуемите строителни книжа (одобрени инвестиционни проекти и издадено разрешително за строеж) и по този начин те представляват незаконни строежи по смисъла на чл.225, ал.2 от Закона за устройство на територията.
Често така изградените въздушни кабелни мрежи представляват опасност за живеещите и преминаващите в близост до тях хора. Във връзка с това се обръщаме за съдействие към жителите да сигнализират за нередности от този характер на телефон 052 359 100 или на електронни адреси: raion_primorski@abv.bg или на  public@primorski-varna.com, апелираха от кметството.

Коментари

Новини Варна