IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Начало
12:28 | 29 юли 2014
Обновен: 22:52 | 21 август 2024

Аристократи идват за младежки лагер във Варна

Аристократи идват за младежки лагер във Варна

По материала работи: Златина Добрева
Аристократи идват за младежки лагер във Варна

Аристократи и висши военни от цяла Европа ще дойдат във Варна, за да уважат Международния морски младежки лагер. Той ще се проведе в морската ни столица от 31 юли до 11 август.
Внучката на румънската кралица Мария пък иска специално да посети и Двореца в Балчик, където баба й е отмаряла през дългите почивни дни на една кралска особа.
В лагера ще вземат участие 43 деца от Австрия, Англия, България, Германия и Италия. Младежите и техните ръководители ще бъдат настанени в Училището за деца с увредено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ в квартал „Аспарухово“.
По време на лагера участниците ще практикуват морски спортове като гребане и ветроходство, връзване на възли, теглене на въже.
Занятията по морски спортове ще се провеждат във Варненския залив, както и на плажа в района на Карантината, в базата на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.
Домакин на международния лагер е Българската военноморска конфедерация. На 28 ноември миналата година тя стана част от Международната морска конфедерация и получи първата си задача – да организира международен младежки летен морски лагер във Варна.
Инициативата има за цел още да подпомогне града ни в надпреварата за европейска младежка столица през 2017 г.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна