IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
15:59 | 24 юли 2014
Обновен: 22:53 | 21 август 2024

Асфалтът по трасето на тласкателя пак се слегна

Асфалтът по трасето на тласкателя пак се слегна

По материала работи: Слав Велев
Асфалтът по трасето на тласкателя пак се слегна

Опасна дупка дебне шофьори на ул. „Д-р Анастасия Железкова“


Седмици след откриването на новия тласкател на помпена станция „Акациите“ асфалтът, положен върху трасето на тръбата по ул. „Д-р Анастасия Железкова“, започна да се сляга, установи проверка на в. „Черно море“.

Първоначално се появи дупка точно в центъра на платното в близост до кръстовището с бул. “Осми приморски полк“ с дълбочина около половин метър, която се превърна в капан за автомобилите. След първите инциденти някой постави в нея клони за предупреждение на шофьорите. После дупката бе оградена със сигнална лента, която обаче трудно се забелязва при интензивния трафик в района. От двете страни на дупката, на разстояние 2-3 метра, асфалтът е започнал да се сляга. Падините се забелязват чак когато колата се разтресе от преминаването през тях. Слягането върви с бързи темпове и нищо чудно до няколко дни да предизвика пътно-транспортно произшествие.

Новият тласкател на помпена станция „Акациите”, който сложи край на преливането на непречистени отпадъчни битови и промишлени води в морето, бе открит официално в началото на юли. Трасето на тръбата обаче постоянно създава проблеми. Преди месец-два голямо слягане на асфалта се получи и по средата на платното на ул. „Н. Й. Вапцаров“ до намиращата се в близост бензиностанция. 

Ставри Таргов

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ  

Коментари

Новини Варна