IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Начало
07:44 | 11 февруари 2014
Обновен: 07:58 | 12 септември 2024

20 млн. лв. хвърля общината за ремонт на улици

20 млн. лв. хвърля общината за ремонт на улици

По материала работи: Златина Добрева
20 млн. лв. хвърля общината за ремонт на улици

Реставрират Римските терми и правят паркинг до плувен комплекс „Приморски“
„Една от най-важните ми задачи за 2014 г. е основният - траен, без кръпки и компромиси ремонт на улиците в града“, коментира в профила си във фейсбук кметът на Варна Иван Портних. Според него рехабилитацията на пътната мрежа в морската столица може да стане с финансиране от няколко източника. Първият е Проектът за интегриран градски транспорт, с ресурса на който ще бъдат ремонтирани част от бул. "Трети март", бул. "Ян Хуняди", бул. "Мария Луиза", бул. "Осми приморски полк" и бул. "Левски". По Проекта за градско възстановяване и развитие ще бъдат  реновирани бул. "Княз Борис I" от Летния театър до сп. „Почивка“, ул. "Мара Тасева" и бул. "Първи май" в "Аспарухово". Останалата част от уличната мрежа ще бъде ремонтирана с пари от бюджета на община Варна за 2014 г. Общо 20 млн. лева са предвидени за тази цел.
Освен това в бюджета е предвидено и изработването на проекти за Генерален план за организация на движението на територията на Варна 2014 - 2015 г., технически проект за изграждане на улици в кк "Чайка", трасирането на нова улица от ул. "Синчец" до ул. "Роза", проекти за няколко паркинга, проект за пробив на крайбрежна улица на плаж "Кабакум" пред хотел "Ной" и др.
През 2014 г. от местната администрация смятат да изградят няколо нови светофарни уредби.
50 000 са заделени за изработване на рамкова програма за прилагане на ОУП на град Варна, както и 143 000 лева за ПУП-ПРЗ на Морската градина и още 60 000 лева за паркоустройствен план на Аспаруховия парк.
През март ще започне и реставрацията на Римските терми на стария Одесос. За целта в бюджета са заложени 150 000 лева, съобщава още в социалната мрежа Фейсбук кметът Иван Портних.
130 000 лева са предвидени за ремонт на Малките римски терми. Срещу тях, на бул. „Приморски”, ще бъде изграден открит паркинг, на който ще спират както автобусите с туристи за термите, така и колите на желаещите да се разходят в Морската градина и да посетят плувен комплекс "Приморски" и плажа.

Коментари

Новини Варна