IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
12:11 | 26 февруари 2014
Обновен: 20:34 | 10 септември 2024

Завърши обучението на поредния командир на „Пантер”

Завърши обучението на поредния командир на „Пантер”

По материала работи: Златина Добрева
Завърши обучението на поредния командир на „Пантер”

През 2014 година в морската вертолетна авиобаза „Чайка”, след двугодишно пълноценно усвояване на новопридобитата авиационна техника, стартира обучението на поредния командир на екипаж на вертолет „Пантер”, но вече от инструктори от авиобазата и по програмите за обучение на летателните екипажи от Военноморските сили.
След преминаване на задължителната теоретична подготовка и успешно преминати изпити, в началото на февруари започна и летателната подготовка на капитан Георги Анастасов. Изпълнени бяха предвидените превозни полети на висене, по кръга и за изпълнение на аварийни процедури.
Вчера след изпълнението на три контролни полета по кръга, капитан Анастасов беше допуснат и излетя за първия си самостоятелен полет на вертолет „Пантер”. След успешното кацане, беше поздравен от колегите си по стара авиаторска традиция.
Колегите и личния състав на военно формирование 36940 пожелават на капитан Анастасов преди всичко здраве, късмет, неугасващ ентусиазъм при овладяването на техниката и нека броя на излитанията да бъде равен на броя на успешните кацания, съобщават от пресцентъра на ВМС.

Коментари

Новини Варна