IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
12:29 | 7 март 2014
Обновен: 02:30 | 4 септември 2024

Студенти медици правят кампания против домашното насилие

Студенти медици правят кампания против домашното насилие

По материала работи: Златина Добрева
Студенти медици правят кампания против домашното насилие

По случай Деня на жената 8 март, студентите от Асоциацията на студентите по медицина във Варна и Студентският съвет към Медицински университет - Варна, ще проведат утре кампания против домашното насилие под мотото „Винаги можеш да промениш живота си и да започнеш отначало!”.
По данни на ООН всяка втора жена в света е подложена на домашно насилие от страна на своя партньор. Целта на кампанията, която студентите организират за първи път, е всички заедно да се опитаме да променим тази тъжна статистика.
На 8 март, събота от 13 часа в един от  варненските молове студентите медици ще раздават информационни материали, в които ще бъде обърнато специално внимание на възможностите за връзка с „Центъра за превенция на насилието”. Всеки, който желае, ще може да попълни и анонимна анкета за осведомеността по един от най-важните въпроси: "Какво трябва да направи, ако това се случи на него или на някого от неговото обкръжение?"
Въпреки че въпросът с домашното насилие над мъжете е предимно с психогенна насоченост и в доста по-редки случаи има физически аспект, той също ще бъде засегнат в рамките на кампанията.
Не е срамно човек да потърси помощ. Важно е да знае откъде да я намери и кой може да му подаде ръка, напомнят организаторите.

Коментари

Новини Варна