IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
06:58 | 8 март 2014
Обновен: 09:52 | 19 септември 2024

Розата удари 6 лева за 8 март

Розата удари 6 лева за 8 март

По материала работи: Златина Добрева
Розата удари 6 лева за 8 март

Цената на една роза във Варна удари рекордните 6 лева, ден преди празника на дамите 8 март. Това установи репортерска проверка на „Черно море“.
6 лева обаче плащате, ако вземете розата, без да е включена в букет. Популярното цвете в целофан и в различни конфигурации може да се срещне и на цени до 20 лева.
Цветното пазарче до градинката на „Севастопол“ предлагаше на клиентите си рози за 4 лева. Лалето там достигна 2 лева, зюмбюлите вървяха за по 2,50 лева. Карамфилите, които иначе струват по 70 стотинки, за празника вече са по левче.
Преди години много често получавахме като дар карамфили, но днес хората не ги харесват, каза за „Черно море“ Дима Петрова, която е на 67 г. Тя търсеше подходящ букет за най-добрата си приятелка Стефана. Според Дима на карамфилите е лепнат неподходящ етикет, че са цветя за погребения. Хората сега се правят на интересни. Гледам мъже с букети за по 50 - 60 лева, какво целят с това? Важно е отношението, а не колко струва цветето, което купуваш, каза Дима Петрова.
Вчера край градинката на „Севастопол“ бе разположен и щанд за цветя на известен строителен хипермаркет. Там желаещите можеха да си купят цвете със саксия. Лилиумите струваха 10 лева.
На Цветния пазар до катедралния храм „Свето Успение Богородично“ освен познатите карамфили, рози, лалета, зюмбюли, можеха да се намерят и модерните напоследък кралски орхидеи. Цената на такъв букет е 5 лева.
Иначе и по улиците на Варна предприемчиви търговци предлагаха цветя, най-вече зюмбюли и карамфили. Букет от тях край Кооперативния пазар се продаваше за 1,50 лева с целофан.
Купувам цветето сега, защото знам, че в събота може още да вдигнат цените. Само в България покрай празници цените скачат нагоре, каза пред „Черно море“ Марин Димитров, на 58 години. Той е решил да вземе на съпругата си букет рози. Обичам си я моята другарка и затова купувам рози, пък и тя обича тези цветя, обяви Марин.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна