IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Начало
12:16 | 10 април 2014
Обновен: 09:41 | 5 септември 2024

Гимназисти мерят сили в състезание за най-добър автомонтьор

Гимназисти мерят сили в състезание за най-добър автомонтьор

По материала работи: Златина Добрева
Гимназисти мерят сили в състезание за най-добър автомонтьор

Състезание за най-добър млад автомонтьор, както и за най-добър водач на автомобил, събра във Варна ученици от няколко професионални гимназии в страната. Тридневната надпревара стартира днес и младите автомонтьори ще мерят сили и в събота включително. Общо 7 отбора с по четирима състезатели ще покажат какво знаят за автомобилите. Съревнованието представлява последния национален кръг от състезанието, като дотук са стигнали само най-добрите. Надпреварата се провежда в Професионалната техническа гимназия и под егидата на Регионалния инспекторат по образованието.
Освен уменията си за извършване на автомонтьорски операции учениците ще трябва да покажат и лични качества като комуникативност, трудова дисциплина, етика и умение за работа в екип.
Организаторите посочват, че състезанието ще допринесе за мотивацията на младите хора да усвояват професионални знания. То представлява и атрактивна извънкласна дейност, като осигурява и възможност за проверка на уменията на гимназистите.

Коментари

Новини Варна