IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
12:12 | 22 април 2014
Обновен: 06:38 | 16 септември 2024

Писателят Георги Господинов идва за Световния ден на книгата

Писателят Георги Господинов идва за Световния ден на книгата

По материала работи: Златина Добрева
Писателят Георги Господинов идва за Световния ден на книгата

Световноизвестният български писател Георги Господинов ще гостува във Варна утре, когато отбелязваме Световния ден на книгата. Срещата с неговите читатели е от 18 ч. в регионалната библиотека "Пенчо Славейков". Творецът ще се включи и в кампанията за събиране на цитати, която се провежда от книжарници „Театъра“ и „Параграф 22“ и Градското списание. Утре в 12,30 ч. писателят ще пусне цитат в приготвената за целта кутия в книжарница „Параграф 22“.
Кампанията за събиране на цитати по случай Световния ден на книгата се организира за втора поредна година с участието и на Франкофонски център – Варна. Тази година темата на цитатите е „Хумор и сатира“.
Утре цитати ще се събират цял ден в книжарница „Параграф 22“ (бул. „Княз Борис I“ 82) и във Франкофонския център (ул. „Преслав“ 69), където читатели могат да участват само с цитати на чужди езици. Ден по-късно ще бъде изтеглена томбола, което ще направи писателят Людмил Станев. За участниците има десетина награди, двете големите са книги, както и една награда изненада, която ще бъде обявена след изтегляне на томболата.
Повечето от цитатите ще бъдат публикувани в Градското списание в рубриката „Цитат на деня“. Най-подходящите от тях ще послужат за тема за размисъл и творчество в заниманията на Детска литературна школа „Движение“ с ръководител Мариан Желев, в която се обучават талантливи пишещи деца и младежи на възраст от 7 до 18 г.
Миналата година кампанията бе посветена на българската литература. За един ден бяха събрани над 60 цитата от произведения на български автори.

Коментари

Новини Варна