IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
12:17 | 23 април 2014
Обновен: 02:27 | 3 септември 2024

Какво ще правим в рая разкрива списание „Амвон“

Какво ще правим в рая разкрива списание „Амвон“

По материала работи: Златина Добрева
Какво ще правим в рая разкрива списание „Амвон“

Темата „Какво ще правим в рая“ е застъпена в новия брой на списание „Амвон“. Изданието излиза за светлия празник Възкресение Христово и се отпечатва за първи път тази година.
В броя традиционно са подбрани най-важните новини от православния свят, епархията и енорията при храм „Св. Атанасий”, както и Пасхалното послание на Варненския и великопреславски митрополит Йоан.
Другите теми в броя са „Христос в Стария завет”, „Вселената на спорта” (християнски поглед), „Радвайте се в Господа”, „12 причини да стана православен”,  „Надежда в края на света”, „Как да простим на Бога тежкото детство”.
На страниците на изданието са публикувани статии от съвременни духовни авторитети като старец Ефрем Мориатис под заглавие „Какво трябва да направим, за да усетим истински чудото на Възкресението”.
В списанието намират място личните истории и преживявания на християни. Някои от тях са „Случай на пътя”, „Ангелът на затворниците”,  „Koгато умря синът ми”,  „Манастирът Есфигмен”. Интересна е кратката статия, посветена на един забравен български светия. Тя е под заглавие: „Двеста години от мъченическата смърт на свети преподобномъченик Евтимий Шуменски”. Поместен е и разговор с новия игумен на румънския манастир Петру Воде отец Харитон, който е ученик на починалия архимандрит Иустин (Парву). В рубриката „Поглед” е разгледана темата „Личният етос и политическата отговорност” от проф. Георги Мандзаридис.

Коментари

Новини Варна