IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
12:32 | 24 април 2014
Обновен: 11:59 | 27 август 2024

Варненската търговска гимназия празнува 110-годишeн юбилей

Варненската търговска гимназия празнува 110-годишeн юбилей

По материала работи: Златина Добрева
Варненската търговска гимназия празнува 110-годишeн юбилей

110-годишнина отбелязва тази година Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски“ с редица събития. Утре тържествено ще бъде открита паметна плоча в двора на училището. В 9,45 ч. ще тръгне шествие, което ще стигне до сградата на община Варна. Там в зала „Пленарна“ от 10 часа ще започне концерт, в който ще участват предимно възпитаници на школото. По-късно ще бъде наредена изложба в общината. По повод годишнината ръководството подготвя и алманах на училището.
„Вече 110 години гимназията е запазена марка на средното икономическо образование в Североизточния регион“, коментира директорът на учебното заведение Мариана Михайлова на пресконференция днес. На нея присъства и учителят по физическо възпитание и спорт Валентин Пантелеев. Той отправи призив към обществеността и бизнес средите да подкрепят отбора по хандбал на гимназията. Младите спортисти са придобили правото да представят България на Световните ученически игри по хандбал в Трабзон, Турция през юни. За участието са необходими 11 000 лв. Досега ръководството на училището е събрало около 6000.
Деница Стойчева

Коментари

Новини Варна