Варна 19°
fallback
Начало
15:14 | 6 юли 2014
Обновен: 20:38 | 5 октомври 2024

Варненец срази конкуренцията на европейски форум

Варненец срази конкуренцията на европейски форум

По материала работи: Слав Велев

Български екип срази конкуренцията на европейския образователен форум LT-Innovate Summit 2014, като спечели безапелационно първото място със своя проект Lexicum. Автори на идеята са варненецът Стефан Кирязов и неговите колеги Мартин Русков и Димитър Атанасов. Те привлякоха вниманието на специалистите със създаденото от тях приложение, чиято цел е да помага на всички, които изучават чужд език и срещат известни трудности в процеса.

Оспорваната надпревара, в която взеха участие 22 компании от целия континент, се проведе на 25 юни в Брюксел, където родните предприемачи представиха своята идея и заслужиха високата оценка на журито.

Различните опции на програмата позволяват на потребителите да търсят нови думи, след което могат да ги запазват в персонализирана тетрадка речник. Освен това Lexicum проследява прогреса на потребителите и им дава реална оценка за усвоения материал по 18 езика. Една от основните идеи на създателите на апликацията е да помага на все повече хора и да се превърне в незаменим помощник както за учащи, така и за преподаватели.

Черно море

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback