Варна 26°
fallback
Начало
16:35 | 22 юни 2014
Обновен: 12:27 | 5 октомври 2024

Доброволци:Докато едни чистят, други събират железа...

Доброволци:Докато едни чистят, други събират железа...

По материала работи: Слав Велев

Лошото е, че трябва да се случат такива бедствия, за да се обединим и да видим, че можем заедно да свършим нещо. Това сподели за  chernomore.bg Живко, който живее в центъра на Варна, но е решил да помогне на бедстващите в „Аспарухово”.

Множеството доброволци почистват, ринат кал, хвърлят отпадъци и обясняват, че единствената им цел е да бъдат полезни с каквото могат на пострадалите от бедствието. Иван, който е студент от Велики Преслав, но учи във Варна, също е дошъл с приятелите си да помогне. Според него хората вероятно ще бъдат по-единни и обединени след преживения ужас. Има хора от ромски произход, които помагат, но голяма част от тях събират железа, коментира той.

“Това нормално ли е? На тези същите хора ние им чистим мазите”, каза още Иван.В почистващите дейности се включи и юношеският варненски отбор по водна топка. “Вместо да тренират за националното първенство, дойдоха тук да помагат. И истината е, че сами се организираха. Тук, където почистват, е било най-тежко положението. Българи, бъдете спокойни, идва достойна смяна”, с гордост заяви пред  chernomore.bg треньорът на децата от спортния клуб. Ентусиазираните млади надежди споделиха, че ще бъдат в „Аспарухово” и следващите дни и ще помагат, докато има нужда.

Елена Кирова

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback