IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Начало
05:34 | 21 юни 2014
Обновен: 11:56 | 2 октомври 2024

Пейчо Пейчев, зам.-кмет на община Варна: "Аспарухово" има ток, водата не става за пиене

Пейчо Пейчев, зам.-кмет на община Варна: "Аспарухово" има ток, водата не става за пиене

По материала работи: Златина Добрева
Пейчо Пейчев, зам.-кмет на община Варна: "Аспарухово" има ток, водата не става за пиене

Предстои техника да вдигне автомобилите от централните улици днес

Днес обстановката в квартал "Аспарухово" е по-нормална. Почти навсякъде има електричество. Водата обаче не е годна за пиене. Съгласно пробите взети от РЗИ, днес ще се направят микробиологични изследвания и ще стане ясно кога водата ще може да се ползва. Това каза в ефира на novatv заместник-кметът на община Варна Пейчо Пейчев.
Вече е създадена организация за днешния ден за почистване на района. Предстои техника да вдигне автомобилите от централните улици. Ще продължи и разчистването, в което се включват и много доброволци, на които Пейчев изказа благодарности.
В 10 часа при главния архитект на община Варна Виктор Бузев се събират експерти, сред които и представители на обществения съвет по градоустройство. Ще бъдат уточнени критериите, по които ще се правят оценките на щетите. Огледи ще се правят на обществените сгради и на пострадалите частни домове. Данните, които се съберат отиват в комисията по бедствия и аварии. С решение на Общинския съвет ще се търсят възможности общината да подпомогне гражданите. Община Варна ще получи експертна помощ от общината в Перник с осигуряване на два екипа специалисти за оценка, очаква се и един екип от общината в Карнобат.
На въпрос дали може да се повтори апокалипсисът, зам.-кметът отговори, че се надява да няма подобни събития и че са взети много мерки.
Запитан можеше ли да се предотврати тази трагедия, Пейчо Пейчев отговори: "Да не търсим кой е виновен в момента, в който трябва да работим по отстраняване на щетите. Образувано е досъдебно производство. Раздвояването на вниманието не е най-доброто в момента. Нека да оставим органите да проверят всички данни дали има виновни".

Коментари

Новини Варна