IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Начало
12:59 | 4 февруари 2014
Обновен: 00:15 | 5 октомври 2024

90 000 лв. глоби отнесоха сметопочистващите фирми

90 000 лв. глоби отнесоха сметопочистващите фирми

По материала работи: Златина Добрева
90 000 лв. глоби отнесоха сметопочистващите фирми

90 000 лв. глоби са били наложени на сметопочистващите фирми във Варна, съобщи кметът Иван Портних. Санкциите са за периода до края на миналата 2013 г., уточни той. „За пореден път ще кажа, че в София и редица други големи градове тази услуга се изпълнява далеч по-качествено“, коментира градоначалникът. Портних обеща,  че общинските служители ще продължат да следят за чистотата на града и да налагат санкции, ако се налага.
Кметът съобщи още, че ръководената от него администрация е предприела стъпки за прекратяване на договора с фирмата, отговаряща за разделното сметосъбиране в морската столица. „Пуснали сме предизвестие и ще го прекратим едностранно. Според досегашния контракт фирмата е длъжна да събира боклука от цветните контейнери веднъж седмично, което е крайно недостатъчно“, коментира той. Портних уточни, че 3-месечен е срокът за прекратяване на договора с фирмата изпълнител от получаване на предизвестието.
Слав Любомиров

Коментари

Новини Варна