IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
13:41 | 11 февруари 2014
Обновен: 05:43 | 3 октомври 2024

Започва кърпенето на дупките от снега

Започва кърпенето на дупките от снега

По материала работи: Златина Добрева
Започва кърпенето на дупките от снега

Започва кърпенето на дупките по разораните от снега и водата варненски пътища. Това трябва да стане веднага след утрешното гласуване на бюджета от Общинския съвет в града. Вече изтече срокът, в който районните кметства трябваше да предоставят списък с улиците, нуждаещи се от спешен ремонт след снега и кишата от последните седмици.
Кметът Иван Портних коментира, че дупките ще бъдат запълвани по спешност. „Всички виждаме, че дупките по улиците, резултатът от дългогодишната практика на кърпежи, вече се отвориха и създават проблеми. Категорично искам да заявя, че с тази порочна практика – всяка пролет да наливаме пари в ямите, ще бъде прекратена. Затова ще ремонтираме най-неотложните трасета, които трябва да бъдат описани и подадени днес от районните администрации“, каза градоначалникът, цитиран от общинската информационна служба.
Подновява се и ремонтът на ул. "Брегалница". Той бе замразен, след като бе подменена ВиК-инфраструктурата под улицата. В момента се работи и по отводняването в района на „Подвис“. „Улицата е оставена на биндер, за да видим дали ще се получи слягане на терена. Окончателното финализиране на ремонта ще е през пролетта, когато бъдат положени последните два слоя асфалт“, подчерта кметът.
Пак в началото на март се очаква да стартират ремонтните дейности по бул. „Трети март“, „Цар Освободител“ и др.

Коментари

Новини Варна