Варна 22°
fallback
Начало
09:27 | 17 февруари 2014
Обновен: 08:49 | 5 октомври 2024

8 души са осъдени след протестите в Пловдив

8 души са осъдени след протестите в Пловдив

По материала работи: Златина Добрева

Осем души от участниците в петъчните протести в Пловдив са осъдени за хулиганство и по бързата процедура през почивните дни, потвърдиха от съда. По официални данни от полицията по време и след протестите в петък са задържани 120 души.

Четирима от арестуваните в петък участници в протестите са осъдени по Указа за борба с дребното хулиганство. Двамата от тях ще платят глоби от 400 лева, а един - 300 лева. Четвъртият ще прекара две денонощия в Центъра за временно настаняване на пълнолетни.

Други четирима са осъдени в неделя по процедурата за незабавно производство.

Най-голяма присъда е получил младежът, откраднал и 3 кутии цигари, от разбития при протестите павилион - 8 месеца условно за хулигански прояви, с 3-годишен изпитателен срок. Двама от протестиращите са с 6-месечни условни присъди, отново с 3 години изпитателен срок.

По данни от прокуратурата, виновен за щетите, нанесени на турската сладкарница в сградата на Джумая джамия, е Денислав Велчев от София, който в съучастие „като съизвършител с неустановени лица е повредил постройки, прилежащи към религиозен храм".

В обвинителния акт е записано, че са изпочупени 13 прозорца на офис на стойност 36,09 лева и 5 прозорца на сладкарница на стойност 9,34 лева, прилежащи към „Джумая джамия". Цялата щета е на обща стойност 45,43 лева. Заради това си деяние и хулиганските действия, Денислав ще полага година и два месеца обществено полезен труд.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback