IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Начало
10:15 | 5 март 2014
Обновен: 03:30 | 6 октомври 2024

До 31 март приемат молбите за 30 лв. еднократна помощ

До 31 март приемат молбите за 30 лв. еднократна помощ

По материала работи: Златина Добрева
До 31 март приемат молбите за 30 лв. еднократна помощ

От 1 до 31 март т.г. се приемат молби за допълнителна еднократна помощ в размер на 30 лв. за хората с най-ниски доходи в края на отоплителния сезон. Това научи „Черно море“ от Адриана Григорова, шеф на дирекция „Социално подпомагане“ във Варна. Тя уточни, че молби трябва да подават само хората, които не са подавали молба-декларация, но отговарят на условията за енергийно подпомагане и доходът им превишава с не повече от 10 лева установената доходна граница. За останалите правоимащи еднократните помощи ще се начисляват автоматично. Това са  гражданите, получаващи целева помощ за отоплителен сезон 2013/2014, както и хората и семействата, на които тази помощ е отказана, тъй като средномесечният им доход е превишавал с до 10 лв. диференцирания минимален доход за отопление или защото не са имали пълната шестмесечна регистрация в бюрата по труда. Тези групи няма да подават молби.
За отпускане на еднократните помощи Министерството на труда и социалната политика е осигурило 8 387 300 лв. чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет. От енергийното подпомагане ще могат да се възползват около 270 000 граждани в страната. Парите ще бъдат изплатени през април.
Предоставянето на финансовата подкрепа се реализира от Агенцията за социално подпомагане.
Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна