IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
07:55 | 7 март 2014
Обновен: 02:51 | 6 октомври 2024

Туристическата камара избира председател

Туристическата камара избира председател

По материала работи: Златина Добрева
Туристическата камара избира председател

Варненската туристическа камара ще има нов председател след април, научи „Черно море“. На 4 април от 15 часа предстои да се проведе Общото годишно отчетно-изборно събрание на камарата. Именно на него се очаква да бъде гласувано името на новия председател.
„Вече няма да се кандидатирам за поста, повече от 20 години работя в тази сфера.” Това каза досегашният шеф на туристическата камара професор Марин Нешков. Той допълни, че колегите му в камарата и туристическия бранш трябва да мислят за ново име, което да оглави организацията. Седмица преди събранието Управителният съвет на туристическата камара ще обсъжда кандидатурите.
В смяната ми няма интрига, нито провокации, всичко е нормално и в рамките на правилата, увери Марин Нешков. Той добави, че не може сам да си прави оценка на отминалия тригодишен мандат. Мога да кажа, че това бе един нормален мандат, дейностите ни вървяха. Кулинарният фестивал във Варна вече стана традиция, работим интензивно с общината, заседанията на Обществения съвет по туризъм станаха чести, отчете Марин Нешков.
Той съжалява единствено за списание „Туризъм и култура“, чието съществуване е поставено на карта. Излязоха две издания, за третото не се намери финансиране. Добре е да има 4 броя годишно, каза проф. Нешков.
На 4 април по време на заседанието на камарата ще се приеме отчет за дейността й от 2011 г. досега, отчет на Контролния съвет за финансовата дейност през 2013 г. Членовете на камарата ще приемат и бюджета за тази
година.

Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна