IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
09:51 | 12 март 2014
Обновен: 03:27 | 6 октомври 2024

Експерт: Проблем пред туризма е липсата на паркоместа

Експерт: Проблем пред туризма е липсата на паркоместа

По материала работи: Златина Добрева
Експерт: Проблем пред туризма е липсата на паркоместа

Един от проблемите пред туризма ни е липсата на паркоместа, на които гостите да спират возилата си. Това алармира пред „Черно море“ доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.
Не само няма къде да се спират автобусите на организираните туристи, но и автомобилите, например на румънските гости, които идват често по Черноморието ни, каза още Маринов.
Той адмирира решението на съветниците от комисията по финанси и бюджет, които разрешиха на общината да тегли заем, с който да се изградят нови паркоместа в града ни, включително и 6 за туристически автобуси.
Това е добре, индиректно ще се отрази положително на имиджа и качеството на Варна като туристическа дестинация, обяви Стоян Маринов.
Покрай Великден става лудница в курортните комплекси. 80% от румънците идват с колите си и се чудят къде да паркират. Често ги глобяват и по този начин им развалят почивката, каза доц. Маринов.
Според него е много важно да се организират по правилен начин паркоместата в града ни и в курортите. По този начин ще спечелим такива гости, които идват заради културния туризъм, а те обикновено са с коли, заключи експертът.
Преди години в България идваха поляци и чехи с колите си, но за сметка на това имаше много паркинги. Давам пример със Слънчев бряг, който разполагаше със специален паркинг с 1000 паркоместа. Сега на негово място има хотел, обясни Стоян Маринов. Според него кражбите на коли вече не са проблем за чужденците, а липсата на паркоместа.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна