IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
12:47 | 5 април 2014
Обновен: 18:54 | 7 октомври 2024

17-годишна певица вдига накрак публиката в 4 страни

17-годишна певица вдига накрак публиката в 4 страни

По материала работи: Златина Добрева
17-годишна певица вдига накрак публиката в 4 страни

Талантливата Славена учи във Варна и мечтае да покори най-големите световни сцени
Вървейки по старите тротоари, мислейки за натрупаните сметки и улисани във всекидневните тревоги, много от нас виждат само безкрайните проблеми и посивелите лица, с които се разминаваме по улицата. А за да се усмихнем, е достатъчно само да обърнем поглед към малките варненци, към най-ярките слънца на града ни. Хората казват, че като че ли тук е извор за талантливи деца. И може би е така - след всеки конкурс, реалити формат, та дори и училищен концерт чуваме за още някоя малка звездичка, за още едно от многото деца у нас, целунати от Бог. Едно от тези слънца е Славена Родинова. Едва 17-годишна, тя е пяла на редица сцени в родината. Извисявала е глас и в още три страни – Македония, Румъния и Турция. Изпълненията й на песни на Селин Дион, Джеси Джей и Поли Генова карат публиката в съседките ни да аплодира бурно талантливата варненка. Все още ученичка, тя редовно има участия в различни заведения, пее и на много от градските празници. Само за последните 2 години младата певица е получила десетки награди от национални и международни конкурси. Сред тях се нареждат най-високите призове от Международния фестивал на младите дарования “Златната рибка”, Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен “Морско конче”, Международния детско-юношески фестивал “Свят, изкуство и море”, Националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен “Медни гласчета” и др. За четвърта поредна година Славена е стипендиант на Министерството на образованието и науката за млади таланти. Тя е и „Дарование“ на Варна в областта на изкуството за 2012 г. В реалити формата “X Factor” през 2013 г. стига до полуфиналите.
Младата певица живее в с. Страшимирово и учи в Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“. Започнала е да се занимава с музика от 6-годишна. „Първо ходех на уроци по народно пеене, но това не бе моят стил. Много харесвам българския фолклор, но на сърце ми е поп музиката“, разказва певицата. Оттогава е посещавала няколко вокални школи във Варна, а сега учи при музикалния педагог Мила Маврова.
Като повече артисти и Славена не може да се ограничи само с едно изкуство – тя намира място и в света на театъра.
Разказва, че изучава актьорско майсторство при варненския актьор Валентин Митев. Даже планира да кандидатства в НАТФИЗ. И все пак голямата й любов си остава музиката, като цели един ден да учи пеене в Англия. „Просто не искам отсега да живея толкова далече от родителите ми“, обяснява избора си Славена.
С абсолютна категоричност тийнейджърката изброява музикалните си идоли. Сред тях са Джеси Джей, Бионсе, Кристина Агилера, Мария Илиева. Поли Генова, Орлин Горанов...
„Не искам да пея по заведения. Мечтая да бъда на големите сцени, да изляза на големите стадиони, да ме чуе светът. Искам да се раздавам, да докосна сърцата на повече хора. Това е моята най-голяма, огромна мечта...“, разказва с вълнение младата певица.
„С музиката изразявам себе си. Всяка една песен, която пея, минава през сърцето ми”, споделя още Славена.
По пътя към големите цели тя не спира и с малките си изяви. На 12 април ще участва в тържествата по повод празника на Провадия. До 1 - 2 месеца планира да запише втора своя песен, както и да заснеме клип към нея.
И така стъпка по стъпка, с много старание и упоритост и най-вече любов към музиката нашето момиче върви към голямата си мечта, към тази, която осмисля живота на много артисти – да докосне сърцата на публиката не само у нас, а и по целия свят.
Деница Литарска

Коментари

Новини Варна