IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
10:08 | 11 април 2014
Обновен: 14:24 | 2 октомври 2024

Варненските абитуриенти залагат на класически тоалети

Варненските абитуриенти залагат на класически тоалети

По материала работи: Златина Добрева
Варненските абитуриенти залагат на класически тоалети

Елегантни, изчистени, класически. На такива модели залагат абитуриентите във Варна тази година, показа проверка на „Черно море“. „Отшумя модата на късите рокли. Най-атрактивни са дългите, свободно падащи модели. Те са и класиката в абитуриентските балове“, разказва Радостина Илчева, дизайнер в голям сватбен бутик. По думите й дванайсетокласниците предпочитат и тоалети с дантела, понякога и с камъни, но отново търсят по-умереното съчетание. „Има интерес към роклите с голи гърбове, както и през миналата година. Момичетата търсят по-стандартните модели“, обяснява Радостина. В бутика, в който работи, виждаме изчистени тоалети, предимно в синята гама и в цветовете, наречени сьомга и пудра – пастелени, топли нюанси. Това са тоновете, които са хит сред завършващите.
„Момичетата искат да се облекат с рокли от червения килим, но за тях трябва да разполагат с голям бюджет“, разказва Йорданка Николова, собственик на моден бутик в центъра. По думите й абитуриентите искат да се пременят с модели, които носят холивудските звезди, но бързо разбират, че те не са по джоба им. Иначе при Йорданка отново най-купувани са елегантните класически рокли. И тук се търсят тези с голи гърбове. „Актуалните цветове са синьо, зелено, кафяво. Бялото и червеното са класика, а черното почти не се купува. Лилавият цвят също е предпочитан.
Роклите в бутиците струват средно между 400 и 700 лв. Разбира се, има и модели за над 1000 лв.
Далеч по-евтино за майките и татковците е да облекат синовете си за бала. Костюмите в голям магазин за мъжка мода във Варна струват между 200 и 300 лв. Истинска изненада тази година са предпочитанията за облеклото на мъжката част от абитуриентите. „Всички си купуват черен костюм с бяла риза. Много рядко някой търси различен цвят. Предните години продавахме тоалети в най-разнообразни цветове, а тази тук-там някой да поиска синя риза“, разказва продавач-консултантът Севинч Юсниева. Оказва се, че тазгодишните дванайсетокласници изненадват с още едно свое решение“ - масово са си купили костюмите още през януари, а не както обикновено през април. Севинч разказа още, че не с голям ентусиазъм, но все пак представителите на силния пол са търсили и различни аксесоари към костюмите. В това отношение най-много са си купили ръкавели.
И все пак вън от тазгодишната тенденция – черен костюм с бяла риза, някои от момчетата предпочитат спортно-елегантни сака в различни цветове. Идеята им е след бала да могат отново да ги обличат.
А иначе всички знаем, че с покупката на тоалет далеч не свършват разходите за родителите, особено за тези с дъщери. За момичетата трябва да се заделя бюджет за прическа, грим, маникюр, бижута, чанта... Все повече млади дами предпочитат да си направят пробни грим и прическа. За това и много от салоните предлагат промоции. В сайтовете за колективно пазаруване например могат да се намерят оферти за по около 10 лв.
Деница Литарска

Коментари

Новини Варна