IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
09:49 | 13 април 2014
Обновен: 21:09 | 7 октомври 2024

Има убити и ранени в акцията в Славянск

Има убити и ранени в акцията в Славянск

По материала работи: Златина Добрева
Има убити и ранени в акцията в Славянск

Има убити и ранени и от двете страни в започналата тази сутрин антитерористична операция от силите за сигурност на проевропейското украинско правителство срещу проруски активисти, окупирали редица сгради в град Славянск, в източната част на Украйна. Това заяви украинският министър на вътрешните работи Арсен Аваков в страницата си във Фейсбук, предаде Франс прес.

"От наша страна има убит офицер от Украинската служба за сигурност", написа Аваков. Той добави, че петима негови колеги са ранени.

В редиците на сепаратистите точният брой на убитите и ранените все още не е установен", добави Аваков.

Вчера той предупреди, че реакцията на окупацията на сградите в Славянск ще бъде много жестока, припомня ИТАР-ТАСС. Днес Аваков предупреди гражданите на Славянск да напуснат центъра на града, да си стоят у дома, далеч от прозорците, предаде Ройтерс.

Вчера вечерта министърът заговори за руска агресия след поредицата от атаки срещу сгради на силите за сигурност не само в Славянск, но и в други градове на рускоезичната източна част на Украйна.

Тези атаки, извършени от хора в униформи без опознавателни знаци, въоръжени и видимо добре организирания, наведоха на мисълта за кримския сценарий от март и породиха страхове, че Русия, която, според НАТО, е струпала 40 000 военни по руско-украинската граница, ще използва претекста на размириците, за да се намеси на територията на съседа си, отбелязва Франс прес.

Коментари

Новини Варна