IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
11:04 | 16 април 2014
Обновен: 17:39 | 2 октомври 2024

Евровотът на път да провали и шествието за 24 май

Евровотът на път да провали и шествието за 24 май

По материала работи: Златина Добрева
Партиите доволни от номерата си за евровота

Все още няма яснота около провеждането на училищните тържества и традиционното шествие на 24 май. Причината е че изборите за европейски парламент са на 25 май и училищата, в които има избирателни секции ще бъдат затворени от предния ден.
Притеснението си за организацията на празненствата и шествието в Деня на славянската писменост изразиха директори на варненски школа на съвещание на ръководствата на общинските училища и професионалните гимназии. По време на форума не бе даден ясен отговор на въпроса дали ще може служители на отделните училища да влизат в сградите, за да се вземат знамената за шествието. „Все още не е ясно къде ще бъдат знамената и как ще се вземат. Ако се потвърди, че училищата ще бъдат отворени до 13,00 часа няма да има проблем с това“, кометнира шефът на дирекцията по образование в общината Лилия Христова. Тя посочи, че след Гергьовден ще има съвещание и тогава ще бъдат уточнени всички въпроси. „Амбицията ни е да направим красиво шествие. Има идея в него да се включат и студенти“, заяви Христова.
На заседанието бяха коментирани и скорошните проверки на местното звено на Дирекцията за национален строителен контрол, които установиха нередности в много от учебните и детски заведения във Варна. Най-често бяха констатирани пукнатини по тавани, стени и колони. Христова се обърна към директорите с молбата в най-кратки срокове да бъдат изготвени количествено-стойностни сметки за ремонтите, за да се разбере каква ще е нужната сума за тях.

Деница Литарска

Коментари

Новини Варна