IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
12:08 | 17 април 2014
Обновен: 09:42 | 4 октомври 2024

Освобождават главния архитект на Варна

Освобождават главния архитект на Варна

По материала работи: Златина Добрева
Освобождават главния архитект на Варна

Главният архитект на Варна - арх. Петър Йорданов, ще бъде освободен от длъжност. Това съобщи днес кметът на града Иван Портних. Рокадата бе очаквана и широко коментирана преди дни, когато градоначалникът прекрати трудовите си взаимоотношения с 4-ма висши чиновника. Тогава Портних не пожела да коментира предстоящата смяна на главния архитект, но и не отхвърли варианта за осовбождаването на Петър Йорданов. Кметът заяви, че ще се раздели с всеки свой служител, който не следва новия ритъм на работа в общината.
Днес Иван Портних коментира, че архитект Петър Йорданов е свършил немалко работа, но пък от друга страна е отговорен за затлачването на много преписки и ПУП-ове.
Според градоначалника трябва да са търси по-динамично развитие на Варна, за да се отпуши инвестиционния процес. “Все пак няма как да не отчетем, че се приеха Общия устройствен план и Интегрирания план за градско развитие. Общината успя да защити най-големи сфери на влияние, като в същото време са подготвени за проектиране 7 микрорайона в центъра на града“, коментира още Портних.
Кметът не пожела да съобщи името на бъдещия главен архитект, като обеща, че след Великден ще изнесе повече информация по въпроса. За овакантеното място се спряга името на главния архитект на район “Аспарухово” Виктор Бузев.
„Надявам се да намерим главен архитект, който да отговаря на всички изисквания. Няма да има конкурс за длъжността, убеден съм, че ще изберем доказано име, което отговаря на нуждите на Варна“, коментира лаконично кметът.
Иван Иванов

Коментари

Новини Варна