IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Начало
11:42 | 24 април 2014
Обновен: 18:52 | 7 октомври 2024

Румънски туристи ни заливат за „Тол шипс“

Румънски туристи ни заливат за „Тол шипс“

По материала работи: Златина Добрева
Румънски туристи ни заливат за „Тол шипс“

Към регатата „Тол шипс 2014“ има заявен интерес от румънски туристи. Те искат да дойдат във Варна с автомобилите си и да наблюдават събитието. Това съобщи кметът на града Иван Портних. Той очаква в морската столица да пристигнат и други чужденци. Кметът обяви, че няма как в момента паркингите да бъдат достатъчни за всички коли, които ще дойдат във Варна.
Регатата „Тол шипс 2014“ ще радва жителите и гостите на града ни от 30 април до 3 май. На 1 май пък се очаква друго интересно събитие като част от регатата – Парадът на екипажите.
Моряците ще маршируват по варненските улици. Очаква се да тръгнат от пристанище „Варна“, да минат по улица „Преслав“ и стигнат до шадраваните на площад „Независимост“. Оттам екипажите завиват към булевард „Мария Луиза“ и се отправят за община Варна. Шествието ще бъде водено от оркестъра на ВМС. Пред сградата на общината към моряците ще се присъедини оркестър от варненски ученици и мажоретки. Всички заедно ще се отправят към входа на Морската градина.
3 от корабите участници вече пристигнаха във Варна, очаквам останалите да започнат да идват към 29 април, каза един от организаторите на регатата капитан Тома Томов.
Днес в артсалона на радио „Варна“ бяха представени снимките на известни варненски фотографи. Техните фотоси са от миналото издание на регатата през 2010 г. Самата изложба ще бъде открита в понеделник от 18 часа.
На изложбата ще бъде представен и далекогледа на известния капитан Георги Георгиев, който обиколи света със знаменитата „Кор Кароли“.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна