Варна 21°
fallback
Начало
08:29 | 12 май 2014
Обновен: 15:29 | 7 октомври 2024

Украинската армия подложи Славянск на обстрел

Украинската армия подложи Славянск на обстрел

По материала работи: Златина Добрева

Украинската армия подлага Славянск на минометен обстрел от телевизионната кула на Карачун, предаде ИТАР-ТАСС. Обстрелът е започнал около 05.00 ч. местно време (04.00 ч. българско). Взривовете се разнасят на всяка минута. Обстрелът е насочен срещу контролно-пропускателните пунктове, но има информация за попаднали снаряди в жилищни сгради. Засега няма сведения за жертви.

В Донецка област са преброени всички бюлетини от референдума за самоопределение. Резултатите се очакват в 14.00 ч. българско време.

"Преброени са 100 процента от бюлетините. "За" гласуваха 89,7 процента, "против" - 10,19 процента, а 0,74 процента от бюлетините са невалидни. Сега чакаме пристигането на протоколите с "мокри печати", след което ще сравним протоколите с данните, постъпили в Централната избирателна комисия", заяви шефът на ЦИК на самопровъзгласилата се Донецка народна република Роман Лягин.

Организираните вчера референдуми за независимост на Донецка и Луганска област бяха определени като незаконни от Киев и международната общност.

На въпрос дали ще има втори референдум, този път за присъединяване към Русия, "народният кмет" на Славянск Вячеслав Пономарьов отвърна: "За три дни можем да организираме всякакъв референдум". Той обяви, че в Славянск избирателната активност на референдума е била от порядъка на 80 процента, предаде Франс прес.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback