IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Начало
05:29 | 16 май 2014
Обновен: 10:49 | 2 октомври 2024

Варна посреща премиера и трима министри днес

Варна посреща премиера и трима министри днес

По материала работи: Златина Добрева
Варна посреща премиера и трима министри днес

Премиерът Пламен Орешарски и трима министри от кабинета пристигат във Варна днес.

В 14 часа министър-председателят ще се качи на борда на кораба „Атанас Димитров“, където министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще го запознае с проекта по преместването на пристанищната дейност на пристанище Варна-Изток и с изграждането на интермодален терминал.
В 15.30 часа Пламен Орешарски ще посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, ще разгледа тренажора „Корабен мостик“ и изграждащата се система за управление на корабен трафик, и ще участва в награждаването на студенти, курсанти и преподаватели за високи постижения в учебния процес и научната дейност по повод предстоящия празник на българската култура и писменост – 24 май.
От 17.00 часа във Фестивалния и конгресен център министър-председателят ще се срещне с представители на бизнеса от областта.
Освен премиерът Орешарски и министърът на транспорта Папазов във Варна днес идват военият министър Ангел Найденов и министърът на здравеопазването Таня Андреева.
Таня Андреева ще се срещне с ръководството нa УМБАЛ „Св. Марина“, ще посети Онкологичния и лъчетерапевтичен център, болница „Св. Анна“, Дома за медикосоциални грижи за деца, ще разговаря със Студентския съвет и студенти от МУ-Варна и ще участва в откриването на „Анестезия Оупън 2014“ на тенискортове "Чайка".
Министърът на отбраната Ангел Найденов пък от своя страна ще проведе среща с командването и личния състав на Щаба на Военноморските сили. Той ще посети кораборемонтния завод „ТЕРЕМ - КРЗ Флотски арсенал Варна” ЕООД – Варна и парк-музей „Владислав Варненчик“. По-късно през деня Найденов ще се срещне с командването и личния състав на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и с членовете на военнородолюбивите и военнопатриотичните организации във Варна.

Коментари

Новини Варна