IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
11:36 | 20 май 2014
Обновен: 01:05 | 5 октомври 2024

Полицаи масово напускат варненската дирекция на МВР

Полицаи масово напускат варненската дирекция на МВР

По материала работи: Златина Добрева
Полицаи масово напускат варненската дирекция на МВР

Гл. инспектор Николай Калчев: Скъсана е връзката между ръководния и изпълнителния състав в ОДП
Обезпокоителни данни за състоянието на варненската дирекция на полицията изнесе днес новият ръководител на ведомството – главен инспектор Николай Калчев. Само за една година 162-ма служители са напуснали редовете на МВР по най-различни причини. Това прави 10 на сто от наличния състав.
„Напусналите са офицери, сержанти и редови полицаи, но притеснителното е, че на тяхно място няма назначени нови хора. Част от тях са напуснали по лични причини, други са пенсионирани, а трети не издържат на натоварването в системата. Първата задача, която съм си поставил, е да се запълнят овакантените ръководни постове в областната дирекция. В момента е скъсана връзката между висшия ръководен и изпълнителския състав", обясни Калчев пред медиите. Той допълни, че в момента ситауцията е притеснителна, затова трябва да се гради, а не да се руши.
Новият директор допълни, че от два месеца е създаден специален отряд от 22-ма цивилни полицаи, които следят джебчиите и резултатите вече били налице. Според статистиката от началото на годината са регистрирани 97 джебчийски кражби, а за същия период на миналата година те са били 146. Имало ръст при палежите. За 2013-а те са 5, а тази година 26. Разкрити са 12 от случаите, като 11 от тях са извършени от един и същи човек, на когото обаче предстои психиатрична експертиза.
Новият директор на ОДП – Варна, бе назначен преди няколко дни на мястото на Чавдар Нанков, който бе върнат обратно на поста си като началник на Второ РПУ. Според ръководството на вътрешното министерство Нанков е показал слаби резултати като ръководител, затова се наложило той да бъде отстранен от поста. Наследникът му е в системата на МВР от 23 г.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна