IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Начало
21:10 | 16 септември 2015
Обновен: 16:33 | 18 септември 2024

Според унгарска телевизия България ще разгърне войска по границите заради мигрантите

„Правителството обмисля дали да не изпрати войски в региона за по-добро наблюдение на българско-турската граница“ - каза Антонио Ангелов, директор на българската гранична полиция.

По материала работи: Пламен Янков
Според унгарска телевизия България ще разгърне войска по границите заради мигрантите


 

Българската гранична служба очаква засилване на бежанския приток към границата на страната с Турция, предаде унгарската телевизия ATV.
„Правителството обмисля дали да не изпрати войски в региона за по-добро наблюдение на българско-турската граница“ - каза Антонио Ангелов, директор на българската гранична полиция. Според последни данни около хиляда бежанци от Близкия изток са пристигнали в турския град Одрин, откъдето ще поемат към България и Гърция. "Турските ни колеги ни увериха, че такива групи не се движат към България", - добави обаче Ангелов. Според него турските власти се опитват да задържат мигрантите в Одрин и евентуално пак да ги извозят към Истанбул.
В България от началото на бежанската криза са пристигнали около 7400 бежанци, повечето от които са влезли в страната от Турция. "До сега ние не сме позволи България да стане отворена врата към Европейския съюз“, добави Ангелов.

Коментари

Новини Варна