IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
13:48 | 5 септември 2015
Обновен: 15:51 | 24 август 2024

Бой за баница на фестивал в Кърджали

Разграбването на храната започна още преди журито да беше огледало и дегустирало изложеното по масите

По материала работи: Пламен Янков
Бой за баница на фестивал в Кърджали

Кърджалийци стигнаха до бой, докато разграбваха парчета баница по време на фестивала "Бъдеще с традиции" в Кърджали.

 

Проявата беше организирана от областният управител Илия Илиев, а специални гости бяха министърът на туризма Николина Ангелкова, депутатът Цвета Караянчева и колегата й от Европейския парламент Андрей Новаков.

 

Над 200 вида традиционни баници от 7-те общини в областта бяха подредени на маси в Градската градина на Кърджали.

 

Разграбването на храната започна още преди журито да беше огледало и дегустирало изложеното по масите. Участниците в конкурса не успяха да спрат напиращите кърджалийци. Те се блъскаха и удряха, опитвайки се да приберат в найлонови торби колкото се може повече храна. Най-активни в разграбването бяха пенсионерите.

 

Тавите и подносите бяха опразнени за по-малко от 10 минути.

 

Докато пенсионери пълнеха найлонови торби с храна министър Ангелкова демонстрира уменията си да точи кори. За кратко време тя успя да приготви вита баница със сирене масло и кисело мляко.

 

"За реклама на туризма предвиждаме на поискаме поне три пъти от сегашния ни бюджет. Надявам се да успеем за защитим искането си пред министерство на финансите", каза Ангелкова. Тя и екипът й били предвидили общо 34 милиона лева бюджет за министерство на туризма за следващата година. Ангелкова поясни, че това е програма максимум.

 

24chasa.bg

 

Коментари

Новини Варна