IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Начало
18:29 | 23 април 2015
Обновен: 22:21 | 12 август 2024

Стартира кампания „Не шофирай, ако си пил!“

По материала работи: Деян Михайлов
Стартира кампания „Не шофирай, ако си пил!“

За седма поредна година стартира кампанията „Не шофирай, ако си пил!“, организирана от община Варна, ОД на МВР – Варна, и техни партньори. Целта е опазване живота и здравето на абитуриентите. Основната част на кампанията ще е в периода 23 април – 31 май, като в 20 варненски училища ще бъдат раздавани информационни материали, ще се провеждат и дискусии, съобщи на пресконференция Светлана Коева, шеф на общинска дирекция „Превенции“. Целта е промяна на нагласите на младите хора и избягване на рисковете при шофиране. Кампанията стартира с прожекцията на игралния филм „Млада Европа“, гледан от 150 ученици. Кинолентата разказва за реални проблеми на млади хора, довели до пътнотранспортни произшествия.
Освен контролна ще извършваме и превантивна работа. Ще раздаваме предимно на младите шофьори стикери и гривни с посланието на кампанията, каза Драгомир Ганчев от Пътна полиция. Той отчете, че през първото тримесечие на територията на областта са станали 912 ПТП с 6-има загинали и 171 ранени. Алкохолът е третата по важност причина за катастрофите. Първите две са несъобразена скорост и отнемане на предимство.

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна