IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
12:06 | 17 април 2015
Обновен: 15:33 | 7 септември 2024

Главният секретар към полицаите: Последни сте по разкриваемост на престъпленията

Варненската общественост не заслужава това ниво на охрана на обществения ред, каза Георги Костов

По материала работи: Деян Михайлов
Главният секретар на МВР Георги Костов (на преден план) се скара на местните ченгета за слабите им резултати

Варна е на последно място по разкриваемост на престъпленията в цялата страна. Това каза пред личния състав на местната полиция главният секретар на МВР Георги Костов.

На висок тон в залата на ОДМВР той отчете, че разкриваемостта в морската столица към 16 април е едва 18.96 % . От 28 дирекции в България вие сте 28-ми, това е меко казано – обезпокоително, допълни Костов.

От думите му стана ясно, че Бургас ни бие с цели 16 %. Там разкриваемостта на престъпленията е 35 %. Софийската полиция пък се е отчела с 26.3 %.

Дошло е време за затягане на коланите, влакът трябва да се забърза, призова полицаите Костов. Той добави, че варненската общественост не заслужава това ниво на охрана на обществения ред.

Чувствайте се негативно оценени, но имате висок кредит на доверие. Ще сме безкомпромисни към всяка лежерност и недобросъвестност, заплаши главният секретар.

По-добра организация на работата пък обеща новият шеф на полицията Даниел Пашов. Добре дошли са всички, които си изпълняват задълженията и са инициативни, допълни старши комисарят.

Деян Балев

Снимка Пламен Гутинов

 

 

Коментари

Новини Варна