IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
15:56 | 12 март 2015
Обновен: 11:48 | 7 септември 2024

Деца от Математическата с призови места на състезание по физика

375 ученици от цялата страна участваха в пролетната надпревара

По материала работи: Златина Добрева
Деца от Математическата с призови места на състезание по физика

Призови места извоюваха възпитаници на Математическата гимназия „Д-р П. Берон“ на пролетното национално състезание по физика. То се проведе във Варна с участието на 375 ученици от цялата страна. От Математическата в надпреварата се включиха 49 деца от седми до дванадесети клас. С първи места в своята възрастова група са седмокласниците Димитър Опърлаков и Тихомир Тодоров, а с трета награда тук е Георги Ганчев. Отборът на седмокласниците с ръководител Сашка Миланова е втори.
В състезанието на девети клас носители на втора награда са Александър Стоянов и Александър Георгиев, а трети са Адриана Ушева и Християна Кьосева. Тимът е трети в отборното класиране, негов ръководител е Петя Костадинова. При десетокласниците първа награда имат Виктор Мирев и Веселина Стефанова, а трети са Илиян Йорданов, Пламена Тодорова и Тодор Христов. Отборно математиците са втори, техен ръководител е Силвия Захариева.
В състезанието на единадесети клас с втора награда е  Десислава Георгиева, нейна ръководителка е Пенка Ненкова.

Коментари

Новини Варна